Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ*

*ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ STAGE,ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ..ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ.


-ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAGE,ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ(ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ..ΔΕΙΤΕ ΤΗ 2η & ΤΗΝ 3η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ.. http://stageunion.blogspot.com/2009_06_01_archive.html)
ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ?
ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ:23,14-ΔΕ , Η 27,17-ΤΕ+ΠΕ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ..) ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ?
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΗ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ STAGERS ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤ'ΑΠΟΔΟΧΩΝ?
ΚΑΙ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΜΕΡΙΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ (ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)


ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ "ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ",ΟΛΑ ΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΑ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΡΗΜΑΔΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ, Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, Η ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΒΗ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ Η ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ & ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ..ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ...ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΚΡΟΨΙΑ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηράκλειο, 28-7-2009
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η νέα γρίπη θα πάρει και στην Ελλάδα διαστάσεις πανδημίας, δεδομένου ότι εκτιμάται ότι οι μισοί Έλληνες θα νοσήσουν. Μπροστά σε αυτό το αν μη τι άλλο τρομακτικό, αλλά πολύ πιθανό σενάριο, οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα Stage, έχουν έναν παραπάνω λόγο να αισθάνονται απροστάτευτοι και πολίτες τελευταίας κατηγορίας, δεδομένου ότι εργάζονται επί σειρά ετών, έχοντας τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα με τους μονίμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους, χωρίς να παρέχεται όμως σε αυτούς πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Αντίθετα, οι παροχές από τον φορέα ασφάλισης περιορίζονται και εξαντλούνται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού εργάζονται περίπου 2000 συμπολίτες μας με το πρόγραμμα Stage. Οι περισσότεροι δε από αυτούς εργάζονται σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία και όπως καταλαβαίνετε, λόγω της θέσης και της φύσης της εργασίας τους, έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από κάθε στατιστικό ενδεχόμενο, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μόλυνσης από τον ιό της νέας γρίπης. Εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθεί κανείς ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα ενδεχόμενα μετάδοσης του ιού σε υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΟ, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους; Ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων με το πρόγραμμα Stage που πιθανότατα θα νοσήσουν; Είναι ανάγκη να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα γιατί η ανησυχία όλων είναι μεγάλη και αν λάβει κανείς υπόψη τον αποκλεισμό των stagers από όλες σχεδόν τις παροχές ασφάλισης, θα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Ο ιός της νέας γρίπης φέρνει στην επιφάνεια ξανά το θέμα της αβεβαιότητας που προκαλεί η ανασφάλιστη εργασία, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Το ενδεχόμενο εργατικού ατυχήματος δεν είναι απίθανο και θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι επιμένουν να μην αναγνωρίζουν τους Stagers ως εργαζόμενους. Θα ήθελα να μου απαντήσουν ποια θα είναι η δικαιολογία τους στην περίπτωση ενός τέτοιου περιστατικού, κατά το οποίο είτε θα προκληθεί θανάσιμος τραυματισμός, είτε θα καταστεί το άτομο ανίκανο να εργαστεί ξανά λόγω αναπηρίας. Ούτε τα έξοδα κηδείας δεν καλύπτονται.

Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσα να γράψω και να περιγράψω με παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν ότι είμαστε «Έλληνες Λαθρομετανάστες» στον τόπο μας, στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά όμως αισιοδοξώ, γιατί ακούω ότι όλο και περισσότερο απασχολεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης τους «Συνταγματικούς» πολιτικούς μας. Μπορεί να βρουν και για τους Έλληνες Λαθρομετανάστες μια λύση.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο ιός της νέας γρίπης είναι μεν επικίνδυνος, αλλά πιο επικίνδυνος είναι ο ιός της υποκρισίας με ότι αυτό συνεπάγεται…

Ανασφάλιστος Εργαζόμενος με το
Πρόγραμμα Stage στο ΥΠ.ΠΟ
Ηράκλειο Κρήτης