Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ,ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΑΡΠΟΥΖΑ,ΤΣΙΑΡΑ,ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ & ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

EΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
& ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΘEMA: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE

Τα τελευταία δέκα χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία μέσω των προγραμμάτων stage. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα, πέραν των χαμηλών αμοιβών, που δεν τους διασφαλίζουν οικονομική αυτονομία, στερούνται ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ αβεβαιότητα υπάρχει και για την έκταση των παροχών ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης. Με δεδομένο ότι πολλοί εξ αυτών εργάζονται ακόμη και 5 χρόνια με ανανεωνόμενες συμβάσεις, εκτελώντας κατά κανόνα πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ όπου απασχολούνται, νιώθουν ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο κοινωνικό, καθώς αφορά σε χιλιάδες νέους ανθρώπους με γνώσεις και προσόντα, που αισθάνονται ότι βιώνουν μια ιδιότυπη εργασιακή ομηρία.
Μια πολιτεία που δαπανά πόρους για την επαγγελματική κατάρτιση ικανών στελεχών είναι αδιανόητο να μην τα αξιοποιεί στην δημόσια διοίκηση, που εξακολουθεί να χωλαίνει. Στο παρελθόν η πολιτεία προχώρησε στη μονιμοποίηση με το νόμο 2738/1999 2.500 εργαζόμενων με 16 μήνες προϋπηρεσία μέσω των προγραμμάτων stage στους ΟΤΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Εξετάζετε τη δυνατότητα μονιμοποίησης των εργαζόμενων στα προγράμματα stage σύμφωνα με την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση του 1999;2. Προτίθεστε να μοριοδοτήσετε τους απασχολούμενους στα προγράμματα stage σε όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου;
3. Εξετάζετε την παροχή και στους απασχολούμενους στα προγράμματα stage όλων των ασφαλιστικών και ιατροφαρμακευτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με ασφάλιση ΙΚΑ;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

1. Μάξιμος Χαρακόπουλος
2. Καρπούζας Αντώνιος
3. Τσιάρας Κωνσταντίνος
4. Θαλασσινός Θαλασσινός
5. Σταυρογιάννης Νίκος

3 σχόλια:

ΡΟΒΥΘΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

1/7/09 ΕΓΙΝΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ "ΑΓΩΝΙΑ" ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΙΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙΣ ??
ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ EMAIL : elgaliatsou@yahoo.gr
ευχαριστω

ΡΟΒΥΘΑΚΗ ΝΤΙΝΑ είπε...

ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΩ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ..