Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ , ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

Βουλευτής Ν. Ηρακλείου - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Αθήνα, 03/07/2009


ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών

Καθηγητή κ. Προκοπή Παυλόπουλο.

ΘΕΜΑ :Εργαζόμενοι σε προγράμματα STAGE.


Κύριε Καθηγητά,

πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν βρεθεί σε ουσιαστική κατάσταση ομηρίας μέσα από την επιλογή τους να εργαστούν στα προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, τα λεγόμενα STAGE.

Τρανό παράδειγμα της κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί, αποτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων μέσω των εν λόγω προγραμμάτων, πολλούς δε εξ αυτών για διάστημα έως και 5 ετών, ήδη από το 2004, Το ίδιο δε συμβαίνει και σε άλλα υπουργεία καθώς και σε πληθώρα υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.και τους οποίους εξακολουθεί να κατατάσσει στην κατηγορία των εκπαιδευόμενων, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κύριε Καθηγητά, θεωρώ, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί στα προγράμματα STAGE, που όπως άλλωστε θα γνωρίζετε, αμείβονται πενιχρά και στερούνται της προβλεπόμενης ασφάλισης, υφίστανται τεράστια εκμετάλλευση και μάλιστα από το ίδιο το ελληνικό κράτος, το οποίο χρησιμοποιεί την ελπίδα τους για μονιμοποίηση στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διότι είναι αδιανόητο να στερεί από τους συμπολίτες μας αυτούς, που επί χρόνια εργάζονται σε υπουργεία και σε υπηρεσίες του δημοσίου, την ασφάλιση και την οικονομική ανέλιξη που δικαιούνται, θεωρώντας τους υποκριτικά μετά από τόσο καιρό εκπαιδευόμενους.

Κύριε Καθηγητά, με νομοθετικές ρυθμίσεις το 1999 και το 2000 δικαιώθηκαν οι εκπαιδευμένοι μέσα από αντίστοιχα προγράμματα στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής ανάπτυξης. Πιστεύω, ότι οφείλει η πολιτεία να προχωρήσει σε κάποια αντίστοιχη ρύθμιση για όλους όσους μέσω προγραμμάτων STAGE επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ομηρία δίχως καμμία οικονομική ανέλιξη και δίχως ασφάλιση.

Εν αναμονή απαντήσεως σας.

1 σχόλιο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΟΒΥΘΑΚΗ είπε...

ΤΗΝ ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κο ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ "ΑΓΩΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.