Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ STAGE
ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 2384/2011 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ (ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ) ΕΠΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE TOΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΕΣΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

1 σχόλιο:

ΕΝ.ΔΙΚΑΙΩ.ΕΡΓΑ είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63618099

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΜΟΛΙΣ...
Απόφαση - δικαίωση για τους εργαζομένους με συμβάσεις μαθητείας («stage») εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κρίνοντας ότι στην πραγματικότητα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι' αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
Ανάβοντας «πράσινο φως» για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους ως υπάλληλοι στις εφορίες, το Πρωτοδικείο υποχρέωσε το Δημόσιο να τους επαναπροσλάβει καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές που κανονικά δικαιούται ένας υπάλληλος με βάση την προϋπηρεσία τους (περίπου 4ετής) και τα τυπικά τους προσόντα.
Παράλληλα, το δικαστήριο (213/12) έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.
Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Ωστόσο, το Πρωτοδικείο, κάνοντας δεκτές τις αγωγές που υπέβαλαν οι δικηγόροι τους Μαρ. Στεφανάτου και Ευ. Κουβέλη, δέχθηκε ότι από το 2007 κάλυπταν στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και η μακρόχρονη απασχόλησή τους (για 3-4 χρόνια) δεν γινόταν με σκοπό μόνο τη μαθητεία και επαγγελματική τους κατάρτιση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ