Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-

-ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/4/10, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΝΕΑ ΑΡΧΗ-ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ- ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ".
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 10 π.μ., ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ 20 ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΥΠΝΟ!! ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!
-ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΑΡΑΓΕ?
-Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ..
ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ....ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ "ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
-ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΩΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!!!!
-ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, ΑΝ ΚΑΙ Η κ.ΚΑΝΕΛΛΗ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ , ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΞΥΠΝΗΜΑ" ΤΗΣ Ν.Δ.!!


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των

ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Θα ήθελα να δώσουμε μία προτεραιότητα στην ερώτηση της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Λιάνας Κανέλλη.
Συμφωνείτε;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Τρίτη είναι η με αριθμό 680/19-4-2010 Επίκαιρη Ερώτηση, Δευτέρου Κύκλου, της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Λιάνας Κανέλλη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμβασιούχων κ.λπ..
Η επίκαιρη ερώτηση της κ. Λιάνας Κανέλλη έχει ως εξής:
«Οργή και αγανάκτηση κυριεύει χιλιάδες εργαζόμενους «stage», καθώς οι προσλήψεις με προγράμματα μαθητείας συνεχίζονται, με την ονομασία πλέον «προεργασία». Τον περασμένο Δεκέμβρη υπεγράφη κοινή Υπουργική απόφαση για την παροχή 7 μηνών «ευκαιριών απασχόλησης» μέσω του προγράμματος «Μια αρχή μία ευκαιρία». Μέσω αυτού προσλήψεις προσωπικού μπορούν να γίνονται τόσο σε ιδιωτικές εταιρείες, όσο και σε δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και δημοτικές επιχειρήσεις. Ήδη σε δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Ξάνθης έχουν προκηρυχθεί μέσω αυτού του προγράμματος θέσεις απασχόλησης διάρκειας 5 μηνών. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις δηλώσεις περί «παράνομων προεκλογικών stage», περί κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, που διατηρούνται με άλλη ονομασία και μορφή. Την ίδια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς οι πληρωμές τους καθυστερούσαν επί 2 μήνες και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου πληρώθηκαν οι καθυστερημένες για παραπάνω από 50 μέρες πληρωμές.
Η παραπάνω κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά κι αυτές των προηγούμενων ετών, που συνεχίζει να κρατά σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας χιλιάδες νέους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και συγκεκριμένα να καταργήσει κάθε μορφής προγράμματα μερικής απασχόλησης, να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.».
Στην ερώτηση της κυρίας Λιάνας Κανέλλη θα απαντήσει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, σε μία περίοδο που η ανεργία απειλεί όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους, έχουμε την υποχρέωση να παίρνουμε τα μέτρα εκείνα, που μπορούμε βεβαίως, για την υποστήριξη των ανέργων, αλλά και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η υπάρχουσα εξέλιξη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Ένα πρόγραμμα από αυτά είναι το «Μία αρχή μία ευκαιρία». Δεν είναι πρόγραμμα των τελευταίων μηνών, είναι πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζεται. Πρέπει να σας πω όμως ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με τα προγράμματα «stage». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 16 έως 25 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Πρόκειται για νέους οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους -δεν τέλειωσαν ενδεχόμενα το Γυμνάσιο ή το Λύκειο , δεν μπόρεσαν κάποιοι άλλοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το Λύκειο, είναι πεντάμηνη απασχόληση- όπου προβλέπεται πληρωμή με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Πρέπει να πω βέβαια ότι στο πρόγραμμα αυτό δεν έχουν ανταποκριθεί οι επιχειρήσεις. Μόλις τέσσερις χιλιάδες τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα από τις σαράντα χιλιάδες, που ήταν ο στόχος του προγράμματο

Θέλω να σας επισημάνω, όμως, ότι αυτό το πρόγραμμα δεν αφορά το δημόσιο τομέα. Δηλαδή, με το ν. 3812/2009 που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορούν αυτά τα προγράμματα να υλοποιηθούν στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Συνεπώς, αυτό που αναφέρεται στην ερώτηση για τους Δήμους που έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε τέτοια προγράμματα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αφού στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι προσλήψεις γίνονται μέσα από το ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα stage, τα οποία είναι σε εξέλιξη, δεν έχουν λήξει δηλαδή, υπήρξε πράγματι καθυστέρηση με την πληρωμή και αυτό οφείλεται στην αδυναμία του ΟΑΕΔ, ωστόσο, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι κανένας απ' αυτούς που είναι στα προγράμματα τα συγκεκριμένα, δεν θα χάσει τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν.

Πρέπει να επισημάνω επίσης, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύεται η με νόμο μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις μόνιμου προσωπικού, πολύ περισσότερο για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα stage που όπως είναι γνωστό από τώρα και μετά δεν συνδέονται με το δημόσιο, γιατί το δημόσιο εξαιρείται απ' αυτά τα προγράμματα.

Κατά συνέπεια, δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για μονιμοποίηση αυτών που έχουν συμμετάσχει στα συγκεκριμένα προγράμματα. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός όσων είχαν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα, είναι περίπου εκατόν είκοσι χιλιάδες αυτοί που έχουν εργαστεί με αυτή τη μορφή. Συνεπώς, το δημόσιο δεν θα μπορούσε ακόμη και αν υπήρχε η νομική δυνατότητα να καλύψει όλον αυτόν τον αριθμό και να τους εντάξει στο δημόσιο.

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Η Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Λιάνα Κανέλλη, έχει το λόγο για να αναπτύξει την ερώτησή της.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, κάντε μου μια χάρη. Μεταφέρτε το σήμερα και στην Επιτροπή που έχετε και στην Κυβέρνησή σας. Το δίψυχο παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Δεν έχετε δυο ψυχές. Μια συνδικαλιστική όταν μιλάτε για συνδικαλιστικά ζητήματα, για εργασιακά ζητήματα και μια κυβερνητική. Δεν έχετε δυο ψυχές, μια καλή και μια κακιά!
Όσον αφορά στην απάντησή σας, δεν περίμενα να μου πείτε βεβαίως ότι είσαστε υπέρ της μόνιμης και σταθερής ασφαλισμένης εργασίας, αυτό είναι ξεθεμελιωμένο προ πολλού και δεν είναι τωρινό. Και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία έχουμε πληθώρα νόμων που το έχουμε ξεθεμελιώσει. Αλλά να έρχεστε να μου λέτε σήμερα ότι αντιμετωπίζετε με την υποκριτική μετονομασία της προσωρινής εργασίας και της προσωρινής απασχόλησης που λεγότανε stage και είναι η υπερεκμετάλλευση και ειδικά των νέων; Να μου λέτε σήμερα ότι το «μια αρχή - μια ευκαιρία» είναι για να καταπολεμήσει την ανεργία; Και ταυτόχρονα να πέφτετε στην αντίφαση και να παραπονιέστε που δεν το χρησιμοποιούν οι εργοδότες; Δηλαδή, πού θέλετε να καταλήξετε; Ότι σας κάνω την ερώτηση για να ξυπνήσουν οι εργοδότες να ζητάνε δεκαεξάρηδες και δεκαεπτάρηδες που έχουν αφήσει το σχολείο και που όφειλαν να μην έχουν αφήσει το σχολείο εάν υπήρχαν οι συνθήκες, κύριε Πρόεδρε.
Και ζητάμε τώρα μια αρχή και μια ευκαιρία για να δουλέψουν επτά μήνες, δεκαέξι και δεκαεπτά χρονών παιδιά; Και μιλάμε για το μέλλον και για την επένδυση και για τούτο και για κείνο. Ποιό μέλλον; Τι θα μάθει το παιδί αυτό; Τι θα μάθει; Θα το βάλετε μετά στη δια βίου εκπαίδευση και θα έχει στο βιογραφικό του ότι δούλεψε επτά μήνες στον έναν εργοδότη και επτά μήνες στον άλλον;
Κατ' αρχήν έχουμε τέτοια πρόσωπα και στο Δήμο Ξάνθης και στο Νοσοκομείο Βόλου. Σας το λέω ευθέως για να το ξέρετε και αν δεν το ξέρετε, μάθετέ το. Εμείς από εκεί τα μάθαμε. Από πού τα μάθαμε;
Και αυτά τα λεφτά τίνος είναι; Μου μιλάτε για πρόγραμμα σαράντα χιλιάδων ανθρώπων; Υλοποιείτε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, την οποία την ίδια ώρα την κατηγορείτε, έτσι όπως την κατηγορείτε; Την καταδίκασε ο ελληνικός λαός ότι έλεγε «παγωμένοι μισθοί». Εσείς έρχεστε τώρα να τους κόψετε; Και που βαφτίζετε τα stage τώρα εσείς, «μια αρχή - μια ευκαιρία»; Πού τη βλέπετε την αρχή; Πού τη βλέπετε την ευκαιρία;

Η αρχή είναι καταδικαστική παγίωση της μερικής προσωρινής απασχόλησης και της υπερεκμετάλλευσης και της χρηματοδότησης των ιδιωτών για να φτιάξουν θέσεις εργασίας. Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας; Θα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από την τσέπη του το χρήμα που θα πάει στον ιδιώτη για να πάρει τον δεκαεξάρη να του κάνει τη δουλειά για επτά μήνες;

Αυτά τα πράγματα, άμα τα λέγαμε, κύριε Κουτρουμάνη -και χρόνια πολλά, να σας τα πω από σήμερα που είναι αύριο η γιορτή σας- δεν θα προλαβαίνατε να γιορτάσετε θα σας είχαν πάρει οι εργαζόμενοι πριν από είκοσι και πριν από είκοσι πέντε χρόνια με τις λεμονόκουπες. Και σήμερα εδώ το εμφανίζουμε ως ευκαιρία; Είναι ευκαιρία να στέλνεις τα πιτσιρίκια να δουλέψουν για τον ιδιώτη με τα λεφτά του διπλανού φτωχού; Γιατί μην μου πείτε ότι από κάπου τα παίρνετε; Η χώρα είναι ούτως ή άλλως υπό πτώχευση, διαλυμένη, δεν έχει, δεν κάνει, δεν φτιάχνει!

Εδώ παγώνετε ψυχές. Οι ευκαιρίες των νέων είναι να εκπαιδευτούν από τα δεκαεπτά, να δουλεύουν πότε εδώ και πότε εκεί με τα λεφτά της μάνας τους, με την κομμένη σύνταξη και τα φαγωμένα λεφτά του παππού τους από το ταμείο;

Λοιπόν, θέλω να έρθουν εδώ οι stage-άδες, να σας ακούσουν, προηγήθηκε η ερώτηση και δεν ήρθανε, που περιμένανε πενήντα μέρες να πληρωθούν και ήρθε το Πάσχα και ήταν να σας καταθέσουμε τότε ερώτηση. Ούτε αρχή είναι, ούτε ευκαιρία, εκμαυλισμός είναι.

Και στο τέλος-τέλος, με το να φτιάξετε μια νεολαία, η οποία θα κοιτάει την εργασία ως αρπαχτή δεν φτιάχνετε μέλλον για αυτόν τον τόπο. Φτιάχνετε μια γενιά απελπισμένων που θα ανοίγει τα αφτιά της σε αυτόν που τον θεωρεί εκ των προτέρων εκμεταλλευτή με τη βούλα του κράτους.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης έχει το λόγο.

Μετά από τα χρόνια πολλά της κυρίας Κανέλλη, μπορώ να σας ευχηθώ και εγώ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κατ' αρχήν να πω ότι δεν έχω δυο ψυχές, δυο φωνές, δυο λογικές. Έχω την ίδια λογική αυτή που είχα και πριν, την έχω και σήμερα. Πρώτη παρατήρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: ΒΛΕΠΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΠΟΠΚ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
http://209.85.129.132/search?q=cache:qfWy6tw57Q0J:www.tanea.gr/default.asp%3Fpid%3D2%26artid%3D4527650%26ct%3D3+%CE%A0%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A0%CE%9A+STAGE&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr


....Είναι αξιοσημείωτο, όπως προκύπτει από έρευνα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΠΚ), ότι το ίδιο το Δημόσιο παραβιάζει τη νομοθεσία με προσλήψεις συμβασιούχων έργου, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για 100% εξαρτημένη εργασία. Δεκάδες είναι τα προγράμματα stage με χιλιάδες ανασφάλιστους νέους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Η εκτίμηση είναι ότι αυτές οι μορφές απασχόλησης στερούν από τα Ταμεία 1,1 δισ. ευρώ τον χρόνο.

 Δεύτερον, δεν ξέρω γιατί να δαιμονοποιήσουμε, δεν είναι πρόγραμμα το οποίο εισήγαγε αυτή η Κυβέρνηση, σας είπα, είναι της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αφορίσουμε.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Άμα την πληρώσει ο διάβολος υπάρχει πρόβλημα;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Δεν ξέρω γιατί πρέπει να αφορίσουμε ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε ένα νέο παιδί να έχει μια πεντάμηνη απασχόληση, να μπει στην αγορά εργασίας.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Χαρτζιλίκι η εργασία!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Παίρνει το μισθό του με βάση τη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και του δίνεται η ευκαιρία να μπει στην αγορά εργασίας.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευκαιρία!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Εάν εσείς νομίζετε ότι αυτά τα προγράμματα της δυνατότητας για τους νέους να μπαίνουν στην αγορά εργασίας πρέπει να τα καταργήσουμε, να μας πείτε να καταργήσουμε και αυτό το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και φαίνεται ότι έχει απήχηση.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μα, είναι τζάμπα δουλειά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Μιλούμε για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες και αφορά τους νέους, είναι τα δικά μας προγράμματα αυτά.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ρουσφέτι είναι!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Αφορούν εκατόν είκοσι χιλιάδες θέσεις εργασίας και λέμε, λοιπόν, ότι επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές σε μια περίοδο κρίσης, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να μπουν νέοι εργαζόμενοι για νέες θέσεις εργασίας.

Εκτιμάται .

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Τον εργοδότη, το ομολογείτε;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Όχι, κάνετε λάθος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Θα παρακαλέσω να μην κάνετε διάλογο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Δεν πριμοδοτούμε τον εργοδότη, πριμοδοτούμε την εργασία.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Τον εργοδότη πριμοδοτείτε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Δεν πριμοδοτούμε την ανεργία, πριμοδοτούμε την εργασία. Αντί να δίνει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε διακόσιες ογδόντα χιλιάδες ανέργους και να περιμένουν μετά να μπουν σε καθεστώς μόνιμης ενδεχόμενα ή μακροχρόνιας αργίας, δίνουμε τη δυνατότητα το επίδομα ανεργίας να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Υπέρ του εργοδότη το κάνετε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Τι λέτε, λοιπόν, λέτε να τα καταργήσουμε και αυτά; Λέτε να καταργήσουμε και το άλλο πρόγραμμα που έχουμε σε εξέλιξη.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ψέμα είναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ, μην αφήστε τον Υφυπουργό να αναπτύξει την ερώτηση του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Λέτε, λοιπόν, να καταργήσουμε και το άλλο πρόγραμμα που έχουμε για αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη που δεν υπάρχουν επιχειρήσεις να τους προσλάβουν που και εκεί δίνουμε με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τη δυνατότητα να εργαστεί κάποιος να συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Σε άτομα με αναπηρία, έχουμε και εκεί προγράμματα ειδικά σε περιοχές που έχουν υψηλούς δείκτες ανεργίας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα πραγματικά να αντιμετωπίσουμε στο σύνολο το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, ωστόσο πρέπει να σας πω ότι για πρώτη φορά και σ' αυτόν τον άνεργο και στον οποιονδήποτε πολίτη δίνουμε τη δυνατότητα ισότιμα να συμμετέχει στο να εξασφαλίσει μια θέση στο δημόσιο και όχι να περιμένει στην ουρά ή να χρησιμοποιεί αναξιοπρεπείς πρακτικές για να μπει στο δημόσιο. Έχουμε καθαρούς όρους για το πώς μπαίνει κάποιος στο δημόσιο, αντικειμενικούς και αξιοκρατικούς.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Εκτυφλωτικά καθαρούς, τι να σας πω!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): Και μετά έχουμε προγράμματα τα οποία είναι αυτά που σας είπα, είναι και άλλα πολλά, τα οποία βέβαια θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε όχι να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας γιατί η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η ανεργία είναι υψηλή, αλλά τουλάχιστον όσα μέτρα έχουμε και όσες δυνατότητες να τα εξαντλήσουμε.

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ευχαριστούμε τον κ. Κουτρουμάνη.

Ν.Δ.-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126279&cid=6
ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5i7_atYyMGioNKjfM23Eo2LqW1K9w

-ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΩΣ ΞΕΡΕΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ...ΤΕΤΑΡΤΗ..ΟΠΟΥ Η Ν.Δ. ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ....
-ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ(ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ Σ.Ο.Χ. ΚΑΙ Σ.Μ.Ε., ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΝΑ "ΧΩΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "ΠΕΛΑΤΕΣ" ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕ , ΕΦ'ΟΣΟΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: