Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Διαδίκτυο

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε έναν ανοικτό διάλογο με τους χρήστες του Internet, απάντησε στις ερωτήσεις τους μέσω των δικτυακών τόπων in.gr και tanea.gr. Οι αναγνώστες έστειλαν τις ερωτήσεις τους ή βαθμολόγησαν τις ερωτήσεις άλλων αναγνωστών. Ο κ. Τσίπρας έδωσε απαντήσεις στις δέκα πιο δημοφιλείς από αυτές.
5- από «Βασίλης»

«Φίλε Αλέξη, οι άνεργοι με κομματική ταυτότητα είναι πιο άνεργοι από τους άλλους ανέργους; Αν μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στα Stage και οι συμβασιούχοι (με μπλοκάκι), μονιμοποιούνται «γαλάζια» παιδιά και αύριο «πράσινα». Ναι, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, αλλά με αξιοκρατία, όχι θάβοντάς τη με μοριοδότηση των συμβασιούχων. Μέσω αναβαθμισμένου ΑΣΕΠ. Στη νέα Βουλή τι θέση θα πάρετε;

-Το δημόσιο, σε πολλές υπηρεσίες, λειτουργεί σήμερα με λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από τον αριθμό των stage, όσων εργάζονται με μπλοκάκι, των ενοικιαζόμενων και των συμβασιούχων. Δεν ξέρω αν είναι γαλάζιοι ή μπλε, ξέρω πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η ομηρία και αυτό το πελατειακό σύστημα που προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων μας. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων, ενιαίο για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Κάθε δημόσια υπηρεσία θα καταγράφει τις ανάγκες της και θα ζητά κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2009
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ.

ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑΣ(ΠΑΣΟΚ) - ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ (Ν.Δ) ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 2 ΣΕ 1
http://www.xprotopapas.gr/index.php?ID=JYCwj3qfH9I4k59R&Rec_ID=1215


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Υπάρχει ένα ακόμα θέμα, γιατί η ώρα των πολιτικών σιγά-σιγά ολοκληρώνεται: Είναι δυνατόν ποτέ να έχουμε νέους οι οποίοι να πληρώνονται με 200 και 250 ευρώ και 400, μπορεί και 500, ανασφάλιστους, στον δημόσιο τομέα; Ποιος ιδιώτης θα είχε ανασφάλιστο εργαζόμενο και δε θα πήγαινε την επόμενη μέρα στον Εισαγγελέα;


Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Επειδή το θέμα με αφορά πάρα πολύ, θέλω να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση: Τα stage τα παρέλαβα εγώ το 2004 που έγινα Υφυπουργός, είχε το ΠΑΣΟΚ 8μηνα stage. Πήγα στη Βουλή παλικαρίσια, πέρασα την τροπολογία και τα 8μηνα έγιναν 18μηνα ανανεούμενα. Το stage είναι πραγματικά μια εμπειρία όταν είναι μέχρι 18 μήνες. Πάνω από 18 μήνες είναι τεκμηριωμένο εργασιακό δικαίωμα, υπάρχουν αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.


Λάθος, έγκλημα αυτά τα δυο χρόνια δεν κάναμε αυτό που έπρεπε για τα παιδιά αυτό, με μοριοδότηση να μπουν μέσα, εγώ λέω κάτι όμως και θέλω να μου απαντήσει ο κ. Πρωτόπαπας: Είναι παιδιά νέα, προσφέρουν υπηρεσίες πολύ περισσότερες απ’ ότι οι μόνιμοι, έχουν δώσει αγώνα κι έχουν εμπειρία τρομακτική. Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ; Εγώ θα κάνω μάχη μέσα στη Βουλή και αλί και τρισαλί, αυτά τα παιδιά δε θα έχει κανείς δικαίωμα να τα διώξει. Πάνω από 18 μήνες, το έχω πει… Έχουν 5 χρόνια, τι θα τους πεις του παιδιού αυτού; Να μας πει ο κ. Πρωτόπαπας τι λέει το κόμμα του.


Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κοιτάξτε, τα stage πράγματι είναι μια εκπαίδευση και όχι σύμβαση. Είναι λοιπόν εκπαίδευση. Δεύτερον, εδώ υπάρχει κι ένα λάθος δικό μας το οποίο το ξεκινήσαμε στον δημόσιο τομέα, ενώ έπρεπε να είναι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί έχουν πολλά να προσφέρουν, αρκεί να υπάρχει ασφάλιση. Η Νέα Δημοκρατία πήρε το λάθος μας και το επεξέτεινε επ\' αόριστον, δηλαδή το έκανε το μικρό τεράστιο.


Σήμερα λοιπόν κληρονομούμε μια τεράστια κατάσταση δεκάδων χιλιάδων νέων παιδιών που είναι σε ομηρία και πελατειακή σχέση.


Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Πέντε χρόνια..


Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μακάρι να ήταν όλοι πέντε χρόνια, θα σας απαντούσα ευθέως.. Έχουμε 12.000 που είναι μισό μήνα.


Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Δε συζητάμε γι’ αυτά..


Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Έχουμε 12.000 του Βερναδάκη που είναι μισό μήνα..


Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Δε μιλάω γι’ αυτά. Μιλάω για τα 5χρονα και τα 4χρονα.


Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εγώ παρότι πρέπει να το καταδικάσουμε αυτό και να μην ξαναγίνει ποτέ, κι εμείς δεσμευτήκαμε ότι δε θα ξαναγίνει, εγώ δε μπορώ να μη δείξω ευαισθησία για έναν άνθρωπο που είναι 5 χρόνια εγκλωβισμένος, όμηρος. Όχι με ευθύνη δική μου, αλλά δυστυχώς όμηρος. Με τα νέα παιδιά θέλω να έχω μια ευαισθησία, θα κουβεντιάσουμε με προσοχή πώς θα τ’ απαλλάξουμε από την ομηρία και την πελατειακή σχέση.


Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Μπράβο, σε τιμά αυτό..


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αυτό λοιπόν το καθεστώς των stage πρέπει να τελειώσει; Θέλω δέσμευση κι απ’ τους δύο.


Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να τελειώσει, δεν το συζητώ..


…: Ασυζητητί. Και θα έπρεπε ήδη να προσληφθούν στον δημόσιο τομέα τέτοια παιδιά.


…: Να πω το εξής: Ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η ομηρία γιατί έχω συναδέλφους στο Επιμελητήριο που είναι 18 μήνες, δεν έχουν καμία ασφάλιση και δε μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους, θέλουν να παντρευτούν και δε μπορούν.


Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Αυτό το βίντεο θα πάει στη Βουλή, θα γίνει ο χαμός έτσι κι αλλάξουμε..


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να πω κάτι άλλο: Άρχισε ο ρεβανσισμός στις δημόσιες Υπηρεσίες κ. Πρωτόπαπα; Κάτι είπε ο κ. Καρατζαφέρης χθες…


Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όποιος πάει να κάνει ρεβανσισμό στις δημόσιες Υπηρεσίες θα φάει το κεφάλι του, καθαρές κουβέντες
.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑ
http://stageunion.blogspot.com/2009/09/3.html
http://stageunion.blogspot.com/2009/09/blog-post_15.html
http://stageypan.googlepages.com/A1.mht

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
http://stageedimotomea.blogspot.com/2009/10/ta-stage.html

1 σχόλιο:

FREEDOM είπε...

JERRY ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ STAGE.ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ...