Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ..

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=290026&dt=24/09/2009

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια σε όσους διατηρούν το θέμα μας στην επικαιρότητα. Το βήμα της προβολής έγινε και μάλιστα το θέμα μας προβάλλεται καθημερινά από δελτιά ειδήσεων, εκπομπές, εφημερίδες κτλ.

Ένα άλλο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και να αποδείξουμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε μαρτυρία συγκερκιμένων καθηκόντων, καταγγελία εκμετάλλευσης της εργασίας μας. Για παράδειγμα σε νοσοκομεία, όπως μου είπε συνάδελφος στέιτζερ νοσηλεύτρια που εργάζεται στην εντατική, τους υποχρεώνουν να εργάζονται στην νυχτερινή βάρδια, λόγω του ότι δεν υπάρχει προσωπικό, βάζοντας τους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα διεκδικήσουν έξτρα χρήματα (που ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται). Αυτό είναι ένα πάρα πολύ τρανό και τρανταχτό αποδεικτικό στοιχείο για τη έλλειψη προσωπικού και φυσικά την κάλυψη αναγκών από τα στέιτζ.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, αμέσως μετά τη λήξη της θερινής περιόδου και αφού οι εργαζόμενοι με τα στέιτζ σήκωσαν στις πλάτες τους τη Φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, στα μέσα του Σεπτέμβρη και την μείωση της τουριστικής κίνησης, θυμήθηκαν να τους ξηλώσουν, λέγοντάς τους αυθαίρετα ότι δεν προβλέπεται η ειδικότητα του φύλακα αρχαιοτήτων από τα στέιτζ, κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να μην συπληρώσουν το 24μηνο ωστε να μην πάρουν την προσαύξηση και τους χαρακτήρισαν διοικητικούς. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να προσατέψουν τα ασφαλιστικά μέτρα και τις εκκρεμότητες του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης σε προγράμματα που δεν προβλέπεται η εργασία την Κυριακή, έχει ειπωθεί ότι τους βάζουν με το ζόρι να εργαστούν (όσο λιγότερα δικαιώματα έχει κάποιος, τόσο τον εκμεταλλεύονται) και Κυριακές. Είναι το επόμενο βήμα ώστε να αποδείξουμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μην αδρανήσετε. Ακούω καθημερινά από βουλευτές ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι είμαστε μαθητές, είστε πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό, ότι πρέπει να φύγουμε και άλλα. Είναι ανάγκη να ενωθούμε και να δικδικήσουμε, να καταγγείλουμε, διαφορετικά θα μας διώξουν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, θα καταργήσουν, όπως είπε ο Παπακωνσταντίνου ξεκάθαρα χθες την μοριοδότησή μας, θα βγάλουν ένα νόμο, κομμένο και ραμμένο στα μετρα τους και θα τακτοποιήσουν ώστε να μονιμοποιούν όποιους αυτοί θέλουν.

FREEDOM είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ STAGE ΟΓΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ STAGE.Η ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAGE ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ,ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ STAGERS ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΕΠ.ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.