Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ...

Γράμμα από ένα παιδί που δε μεγάλωσε ποτέ….





Το 1975 η Οριάνα Φαλάτσι έγραψε έναν ύμνο προς την αιώνια αμφιβολία των γυναικών… 34 χρόνια μετά παραφράζοντας τον τίτλο της διερωτώμαι…εμάς πότε θα μας αφήσουν να μεγαλώσουμε?

Είμαστε τα «παιδιά των stage».Τα παιδιά που σας εξυπηρετούν στο Ι.Κ.Α., στον Ο.Γ.Α. στους Ο.Τ.Α ,στα ταμεία των Δ.Ο.Υ…Είμαστε τα παιδιά που σας εξυπηρετούμε 14 και 16 Αυγούστου, παραμονή Χριστουγέννων ,Μ. Πέμπτη και Τρίτη του Πάσχα, πριν και μετά από 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου, πριν και μετά τις αργίες ,όταν οι μόνιμοι υπάλληλοι εξασκούν τα εργασιακά τους δικαιώματα παίρνοντας μηχανογραφικές, γονικές, άδειες λοχείας ,τοκετού, ανατροφής τέκνου, αναρρωτικές …τα καλοκαίρια αντικαθιστούμε επάξια όποιον λείπει από τους μόνιμους…αρχείο, ταχυδρομείο, πρωτόκολλο, ταμείο... Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, γλωσσομαθείς και με πολύπλευρες δραστηριότητες και πάνω από όλα …γεμάτοι όρεξη για δουλεία και προσφορά στον πολίτη .

Είμαστε τα «γαλάζια παιδιά» που «μπήκαμε από το παράθυρο». Είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Είμαστε αυτοί που μπήκαν και τώρα τα παιδιά των μόνιμων δε μπορούν να αντικαταστήσουν αξιοκρατικά και επάξια τους γονείς τους στις υπηρεσίες τους…

Έχουμε ακούσει πολλά… προεκλογικά, μετεκλογικά, ρουσφετολογικά, γαλάζια πράσινα, κόκκινα, ροζ, σκούρα μπλε! Όμως τίποτα έντιμο! Κάποιους από εμάς μας κληροδότησε η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στην υπάρχουσα κυβέρνηση .Κάποιους μας δημιούργησε η υπάρχουσα κυβέρνηση και θα μας κληροδοτήσει στην επόμενη…τι σημασία έχουν αυτά?

Είμαστε ενεργοί, νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας ..είμαστε το παρόν της και το μέλλον της. Εγκλωβίζοντας εμάς σε εργασιακή οδύσσεια υποθηκεύουν το μέλλον μας! Ανασφάλιστοι, με μισθό που δε φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα…Το μόνο που σας ζητάμε είναι να μας αφήσετε να ενηλικιωθούμε… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!



Μαρία Μ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα από λίγες γραμμές περιγράφεις ολόκληρη την πραγματικότητα!!!!
Έλεος πια....εργαζόμαστε περισσότερο από τους μόνιμους υπαλλήλους,ειμαστέ οι μόνοι που τηρούμε το ωράριο,είμαστε οι μόνοι που δεν πέρνουμε άδειες,παρόλο που δικαιούμαστε,γιατί δεν τις πληρωνόμαστε!!Είμαστε τα παιδιά για όλες τις δουλείς.....εργαζόμαστε χωρίς ασφάλεια για 500 ευρώ!!Ας ξεκινήσουμε ΟΛΑ τα παιδια τον αγώνα μας!Δεν ζητάμε μονιμοποίηση...ζητάμε την ασφάλεια μας και τον βασικό μισθό.Ως πότε θα δουλεύουμε για ένα κόμμάτι ψωμί??Πώς θα ζήσουμε τα παιδιά μας?