Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΟΓΑ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ -ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ:

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΓΑ. ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕ link ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ STAGE.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΟΓΑ

Τηλεφ. Επικοινωνίας : 69762..& 69458... email: rovithakidina@hotmail.com

Αθήνα, 29 Απριλίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου εργαζομένων STAGE ΟΓΑ σας γνωστοποιεί ότι:

1.Προχωρήσαμε στην ίδρυση Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία: «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΟΓΑ». Πρωταρχικός σκοπός της είναι να αναγνωριστεί η πραγματική μορφή εργασίας που ασκούν τα μέλη της και να επιτύχουμε την εργασιακή αποκατάσταση-μονιμοποίηση αυτών στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων. Και αυτό γιατί πρέπει να δωθεί τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας που επί σειρά ετών(από το 2005) θέλει τους εργαζόμενους δήθεν να «καταρτίζονται-εκπαιδεύονται », ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται με το ίδιο ωράριο και τις ίδιες συνθήκες με τους μόνιμους υπαλλήλους , καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η δε αμοιβή μας είναι 23,14 ευρώ την ημέρα για τους απόφοιτους Δ.Ε. και 27 ευρώ για τους απόφοιτους Τ.Ε. και Π.Ε. Χωρίς ένσημα, δώρα, επιδόματα, άδειες και εν γένει χωρίς κανένα Εργασιακό Δικαίωμα.
Ο θεσμός των STAGE άρχισε να εφαρμόζεται πρώτα στην Ευρώπη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα …Προσφέρει όμως εργασιακή εμπειρία για διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 18 μήνες.
Στην Ελλάδα όμως διαφέρει. Είναι ο θεσμοθετημένος τρόπος μείωσης των δεικτών ανεργίας και ταυτόχρονα μέσο εξασφάλισης «φθηνών εργατικών χεριών» που βγάζουν καθημερινά τη δουλειά στο Δημόσιο, χωρίς κανένα άλλο κόστος.
Το δικαίωμα στη μόνιμη και με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εργασία είναι αναφαίρετο και το ζήτημα της μονιμοποίησής μας είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους , όλους τους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς από την άποψη ότι αφορά την προσβολή του βασικού δικαιώματος στην εργασία, που πρέπει στην πράξη να έχει ο κάθε εργαζόμενος, αλλά και από την άποψη ότι η ύπαρξη σχέσεων εργασίας με την μορφή των «εκπαιδευόμενων», των έκτακτων ή κάθε μορφής «ευέλικτων εργαζόμενων», θίγει ευθέως και παραβιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων.

2.Δεν είμαστε τα «παιδιά» των Stage όπως αρέσκονται να μας αποκαλούν. Είμαστε ενήλικες άνθρωποι. Αρκετοί και άνω των 30 ετών. Με οικογένειες και υποχρεώσεις, όπως όλοι. Καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε ένα κόστος ζωής μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών Πόλεων με λιγότερο από 500-600 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που οι άνεργοι πληρώνονται με 430 ευρώ + δώρα (και ενίοτε διπλά δώρα)+έκτακτα επιδόματα λόγω οικονομικής κρίσης.
Δε μπορούμε να κάνουμε 2η εργασία για να συμπληρώσουμε το πενιχρό μας εισόδημα (αν τη βρούμε..) διότι θα βγούμε από το πρόγραμμα.
Και μόλις αυτό τελειώσει ούτε λόγος φυσικά για ταμείο ανεργίας έως ότου βρούμε άλλη εργασία.
Το «μεγάλο πριμ» που μας δίνεται για να μας «ευχαριστήσουν» για τις υπηρεσίες μας, η έξτρα μοριοδότηση του 50% για προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι δώρo - άδωρο, διότι αυτή τη δικαιούνται όλοι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια υπηρεσίας(που εμείς δε τα έχουμε) και για κάποιο λόγο δεν μπορούν να επιτύχουν μετάταξη-μετάθεση. Εκτός αυτού δεν προκηρύσσονται αντίστοιχες σε αριθμό θέσεις μονίμου προσωπικού. Λογικό. Αφού τη δουλειά τη βγάζουν τα stage με το ελαχιστότατο κόστος.


3.Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την αγωνιστική κίνηση των συναδέλφων μας στο Σωματείο Ασκούμενων STAGE ΙΚΑ για τις 29&30/4/09. To Σωματείο μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασής του θα συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις και συνδικαλιστικές δράσεις προς επίτευξη των κοινών σκοπών .




ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας


Κωνσταντίνα Ροβυθάκη Λυκούργος Φουντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: