Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ STAGE , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ,ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ..

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!! ΟΧΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ κ.ΒΕΗΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ".ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ..(ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010...)
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ "ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ " ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΣΗΜΩΝ-ΑΔΕΙΩΝ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ..
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ "ΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΜΕ" ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ , ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ, ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ..
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.
ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 60000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ 700+ ΜΙΣΘΟ κ.τ.λ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ "ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ".ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ "ΧΩΡΑΜΕ" ΕΜΕΙΣ...ΟΧΙ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ" ..ΤΩΡΑ ΕΝ ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ...ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ STAGE.
ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ...23 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ?
-ΝΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 18 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ? ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ,ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ..ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΟΜΗΡΙΑ..ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..
OYTE 2 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΑΣΤΟΥΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΥΣ..ΣΥΝΗΘΙΣΑΝ..ΔΕ ΖΗΤΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ..ΜΙΑ ΧΑΡΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΘΥΜΑΤΑ.ΟΥΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ..ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙ?

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.(ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΕΝΩ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΑ STAGE .ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ..ΕΝΩ ΟΙ "ΔΙΚΟΙ"ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΕ ΒΓΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΕΠΙΤΕΣ!!!!!ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!! )
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ , ΕΝ ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ)
ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΝΣΗΜΑ - ΛΕΦΤΑ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ!!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ..ΕΔΩ Η ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ
e-mail

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μια ομάδα πρώην εργαζομένων σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στο Ηράκλειο Κρήτης, μέσω του Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (Stage) του Ο.Α.Ε.Δ., με τον διακριτικό τίτλο "Πολιτιστική κληρονομιά και σύγχρονος πολιτισμός". Το ανωτέρω πρόγραμμα έληξε στις 31-12-2008. Έκτοτε δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε από το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας που έχουμε κάνει, προκειμένου να μας ενημερώσουν αν πρόκειται να ανανεωθεί το εν λόγω Πρόγραμμα και με ποιους εργασιακούς όρους. Σας γνωρίζουμε ότι από τη λήξη του προγράμματος κι έπειτα, 3300 άνεργοι προστέθηκαν στους «μαύρους» καταλόγους του Ο.Α.Ε.Δ.

Θεωρούμε κατάντια και θλιβερό το γεγονός να παρακαλάμε για μία θέση «απασχόλησης», με εργασιακούς όρους μεσαίωνα, με μισθό 510 και 610 ευρώ ανά μήνα το ανώτερο, για τις κατηγορίες ΔΕ και ΠΕ αντίστοιχα, χωρίς ένσημα, χωρίς άδειες, χωρίς δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς επιδόματα, χωρίς να σου δίνεται το δικαίωμα να εργαστείς ούτε μια ώρα νόμιμα σε δεύτερη δουλειά για να συμπληρώσεις το «εισόδημά» σου, χωρίς να μπορείς να βελτιώσεις το επίπεδο εκπαίδευσής σου π.χ. ως φοιτητής σε κάποιο Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι., γιατί χάνεις το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και φυσικά χωρίς επίδομα ανεργίας όταν λήξει το πρόγραμμα. Όλα αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι κάποια παιδιά εργάζονται με τους παραπάνω όρους, σε διάφορες υπηρεσίες Υπουργείων και Ο.Τ.Α. της «εκσυγχρονισμένης» Ελλάδας, εδώ και πολλά χρόνια, συνεχόμενα και ακόμα θεωρούνται εκπαιδευόμενοι. Ακόμα και ο αναθεωρημένος υπαλληλικός κώδικας του 2007, θεωρεί εκπαιδευόμενο τον υπάλληλο για την πρώτη διετία μόνο.
Η ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται άτομα μέσω προγραμμάτων Stage, είναι δεδομένες και πολύ μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις τα άτομα αυτά είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών. Αυτό αποδεικνύει από τη μία, ότι τα άτομα αυτά καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και έχουν όλα τα προσόντα και την εμπειρία – πλέον - για να δουλέψουν με τις ίδιες εργασιακές συνθήκες με το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό και από την άλλη, τον φθηνό τρόπο με τον οποίο καλύπτει το δημόσιο τις ελλείψεις αυτές. Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί δεν παραιτείστε αφού σας εκμεταλλεύονται? Η απάντηση είναι ότι όσοι βρήκαν δουλεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος έφυγαν τρέχοντας. Δεν είναι όμως όλοι τυχεροί και εν μέσω οικονομικής κρίσης τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Το μέλλον μας διαγράφεται τόσο θολό και δυσδιάκριτο, όσο βλέπει κι ένας μύωπας με πολλούς βαθμούς χωρίς γυαλιά!
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Πρωθυπουργός, με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θέλησε να εξασφαλίσει ότι η νέα γενιά θα πάρει σύνταξη κάποτε. Τον πιστεύουμε. Εμείς απλά λέμε ότι μάλλον ξέχασε τους χιλιάδες εργαζόμενους (stagers) χωρίς ένσημα, άρα και χωρίς συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε ο κος Βεής (πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π.), όταν με το Π.Δ. 164/2004 (Παυλόπουλου) μονιμοποιήθηκαν τόσες χιλιάδες (όμηροι) συμβασιούχοι του προηγούμενου καθεστώτος? Αναρωτήθηκε ποτέ πως προσλαμβάνονταν οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς και εξασφάλισαν τα μόρια ή τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης? Πάντως με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. δεν πιστεύουμε. Δεν είναι τίμιο λοιπόν να προσπαθείς να δώσεις την χαριστική βολή σε κάποιον που έτσι κι αλλιώς αργοπεθαίνει.


STAGERS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΓ΄ ΕΠΚΑ, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
13Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

ΕΝ.ΔΙΚΑΙΩ.ΕΡΓΑ είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ.ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΕΓΩ.ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ..

Ανώνυμος είπε...

Ή παραπάνω τοποθέτηση εκφράζει - πιστεύουμε- την αγανάκτηση όλων όσων υπάγονται στον εργασιακό μεσαίωνα των stage - γι' αυτό το λόγο συμφωνούμε με την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δυναμικής ενέργειας, προκειμένου να ασχοληθούν επιτέλους με τους ανασφάλιστους εργαζομένους (και όχι εκπαιδευόμενους) των stage. Μένουμε συντονισμένοι και σε ετοιμότητα.

STAGERS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΓ΄ ΕΠΚΑ, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
13Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι καλημέρα.Εργαζόμουν και εγώ σε νοσοκομείο του Πειραιά και έχω τελειώσει απο τον Δεκέμβριο και ακόμα τίποτα.Όλο λέμε να κάνουμε κάτι είτε απεργία είτε πορεία αλλά τίποτα.Αν δεν ξεκινήση κάποιος δεν γίνεται.Γι'αυτό παιδιά ας ενωθούμε και ας κάνουμε κάτι σύντομα πριν να είναι αργά και πιαστούν οι θέσεις αλλιώς...Ξέρετε
STAGERS NOSOKEIOY NIKIAS

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Οικονομία
Ανάβουν πράσινο για 300.000 προσλήψεις
7/2/2009 11:00:00
Αποστολή print Εκτύπωση

Ταυτόχρονα έντονος είναι ο προβληματισμός στο υπουργείο Εσωτερικών για τη «νέα γενιά» συμβασιούχων που δημιουργήθηκε με το Π.Δ. Παυλόπουλου, οι οποίοι υπερβαίνουν τους 120.000, απασχολούνται σε υπηρεσίες πάνω από 3 χρόνια με διακοπή συμβάσεων για τρείς μήνες, όπως ορίζει τα διάταγμα και στην ουσία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι εργαζόμενοι αυτοί είτε να μονιμοποιηθούν με νόμο που οριοθετεί τις κενές οργανικές θέσεις του δημοσίου, μετά από καταγραφή των πραγματικών αναγκών από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις με επαναπροκήρυξη θέσεων στις οποίες θα “φωτογραφίζονται” οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από το 2004 μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση συνολικά 700.000 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών. Οι προσλήψεις, πέραν των 58.000 που έγιναν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, έκτακτο, καθώς και προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ή έργου.

Ιδιαίτερα προβληματισμένα φέρονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Ασπασχόλησης, αναφορικά με την απασχόληση σε κενές οργανικές θέσεις 40.000 περίπου ανέργων μέσω των προγραμμάτων Stage. Οι συγκεκριμένοι απασχολούνται έως και 3 χρόνια σε υπηρεσίες του δημοσίου, ασφαλιστικά Ταμεία (μόνο στο ΙΚΑ ο αριθμός υπερβαίνει τα 2.400 άτομα) και άλλους οργανισμούς. Πρόσφατα με τροπολογία τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών.

Τα σενάρια που εξετάζονται για τους απασχολούμενους αυτούς είναι δύο:

1. Να πριμοδοτούνται με επιπλέον μοριοδότηση εφόσον συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που προκηρύσσει το ΑΣΕΠ για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του δημοσίου.

2. Να μονιμοποιούνται εκτός διαδικασιών που προβλέπει ο ΑΣΕΠ, εφόσον έχουν 36 μήνες συμμετοχής στα προγράμματα αυτά.

Το εκλογικό κλίμα έρχεται τέλος να ενισχύσει η πρόσφατη ρύθμιση για τη δυνατότητα απασχόλησης 60.000 ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ στο στενό δημόσιο τομέα. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΤΙΣ 07/02/2009

ΕΝ.ΔΙΚΑΙΩ.ΕΡΓΑ είπε...

ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ.ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΠΩΣ 3+ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η
"ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ";

ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΣΗΚΩΝΩ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

GEIASAS PAIDIA
APO PATRA HMASTE ETOIMOI
POS THA ORGANOTHOYME OMOS?
PREPEI NA SYNANTHTHOYME KAPOS
EGO PARAKOLOYTHO STAGE STON OAED STHN PATRA
EXOYME MEINEI OLOI STA LOGIA
DEN XERO APO AYTA
OPOIOS MPOREI NA BREI TROPO AS BOHUHSEI

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ STAGERS ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..........

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ STAGE ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 18ΜΗΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΛΛΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 18ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2008...

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΜΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ!!!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!

ΦΙΛΙΚΑ... STAGE ΟΓΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΡΕΣ........ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ.......ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΗΡΟΙ!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Ας ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ STAGE ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΛΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.....ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ 50 ΑΤΟΜΑ.ΑΣ ΒΓΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 9 ΜΕ 10 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΚΑ ΜΕ ΦΑΞ....ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ 51 ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΡΜΑΤΥΡΙΑΣ!
ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ!!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...ΑΣ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΜΕΣΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

kalimera stou sinadelfous kai sinadelfises paidia telos i iposxeseis kai ta logia kairos na doume kati to ousiastiko gt pleon ta logia einai perita i twra i pote pame mazi gia na tous diksoume oti dn imaste pionia telika kai mas kinun opws tous boleuei



filika

STAGE ypourgeiou politismou apo to nomo iamthias

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΟΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΕΚ ΑΛΛΟΙ STAGERS ??/

Ανώνυμος είπε...

ειμαστε ετοιμοι ολοι απο θεσνικη και αναφερομαι σε ολες τις ΔΟΥ της πολης!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΒΥΣΜΑΤΟΥΧΟΣ,ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΜΠΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ.ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 36 ΜΗΝΕΣ ΕΞΕΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ?Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ,Η ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΩΣ?

Ανώνυμος είπε...

Epivalletai na monimopoiithoume kai oxi na ginoume vorra sta xeria tou kathenos pou thelei na anevei stin kuvernisi,ta prosonta ta exoume kai oi perissoteroi apo emas exoume 2 kai 3 pruxia AEI kai Master.O kos Veis kala tha kanei na koitaei tis aparadektes prokurixeis photografia pou vgazei to ASEP kai meta na milisei gia ta STAGE,alitheia autous pou exei sto ASEP de tha tous monimopoiisei?Prosopika se ADA,den eimaste polloi,alla tha diekdikisoume dunamika to anafaireto dikaioma mas se dikaies ergasiakes sunthnikes kai eppaggelmatiki sigouria.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
winjo είπε...

γεια σε ολους!
παιδια ειμαι σε Νοσοκομειο με stage
και την Παρασκευη ληγει η συμβαση... με γεμιζουν με ελπιδες για παραταση 1 χρονο και μετα συμβαση αοριστου... δεν ξερω τι να πιστεψω.
Μας γεμιζουν ψευτικες ελπιδες και μας κοροιδευουν μπροστα στα ματια μας! Δε λεω φταιμε και εμεις γιατι πριν μπουμε ξεραμε πολυ καλα τι παει να πει stage και ανασφαλιστοι και με 460-500 ευρω χωρις ασφαλεια κ.τ.λ. Εκτος του οτι μας τρεχουν στις υπηρεσιες που ειμαστε, μας εχουν τα παιδια για ολες τις δουλειες,εννοω οτι δουλευουμε περισσοτερο απο τους μονιμους και παιρνουμε το 1/3 σε χρηματα απο εκεινους...Τι να πω ...!!!!! Αυτοι ειμαστε, το θεμα ειναι τι κανουμε για αυτο?!
Να μην ξαναπαει κανεις σε stage να μην πιστευει κανεις τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα...να ριξουμε μια μουτζα!
Μας στερουν τα ονειρα μας.
Ειμαι 28 χρονων και αντι να κανω ονειρα για την ζωη μου οπως οικογενεια κ.τ.λ. σκεφτομαι πως θα δουλευω στο stage και σε αλλες 2 δουλειες για να συμπληρωσω το εισοδημα των 600-650 ευρω τον μηνα! με τι κουραγιο να προχωρησω?
αλλα υπομονη ληγει η συμβαση και ελπιζω να βρω μια αξιοπρεπη δουλεια (να δωσω και τα δανεικα)!